Photo: Renault Sport / DPPI

Året bilsportskører 2012

Dansk Automobil Sports Union tildelte onsdag sin højeste sportslige udmærkelse til den 22-årige nordjyde Marco Sørensen, der ved Dansk Motorsport Award i København blev kåret til Årets Bilsportskører 2012. Det skete som anerkendelse af nordjydens forrygende debutsæson i klassen Formel Renault 3.5, der køres som en del af Renault World Series og er en af de direkte fødeklasser til Formel 1. Det blev til en sejr, yderligere to podieplaceringer og en samlet sjetteplads for Lotus-teamet, men det kunne let have været endnu bedre. To gange i løbet af sæsonen udgik Marco Sørensen fra en sikker føring med mekaniske problemer, og uden disse ville han være endt i top tre i mesterskabet.

Det er særligt imponerende, når eksperter anså feltet 2012 for at være det stærkeste udenfor formel 1. Marco Sørensens karriere indtil nu er i det hele taget et skoleeksempel på, at man aldrig skal give op. Opstigningen gennem rækkerne til tærsklen til bilsportens højeste klasse er sket på trods af kronisk mangel på sponsormidler, men kendetegnet af stor vilje og en utrolig gejst, når chancen bød sig. Da han med kort varsel inden sæsonstarten blev tilbudt en plads i det nydannede Lotus-team, fik Marco Sørensen muligheden for at kæmpe med konkurrenterne på højt niveau, selv om det skete i et nyt team med nye engineers og mekanikere.

I 2012 har dansk bilsport kunnet glæde sig over en ny generation af store talenter, samtidig med at de etablerede kører stadig leverer topresultater. Men Dansk Automobil Sports Union vurderer, at Marco Sørensen er den, der har formået at få mest ud af det materiel han fik til rådighed, og derfor fortjent er Årets Bilsportskører 2012. Prisen blev overrakt af Dansk Automobil Sports Unions præsident, Carl Christian Hansen og den ottedobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen.

Om prisen

Prisen som Årets Bilsportskører er i sin nuværende form udsat siden 1994, hvor den første gang blev tildelt Jan Magnussen for hans sejr i det britiske Formel 3 mesterskab. I perioden 1967 – 81 eksisterede prisen i form af ”Årets Motorsportsmand på fire hjul og på to hjul”. En kører dominerer listen over vindere: Tom Kristensen. ”Mr. Le Mans” har vundet prisen ikke mindre end seks gange, senest i 2008. Vinderen af prisen kåres af en komite nedsat af DASUs bestyrelse. Foruden æren modtager vinderen et indgraveret sølvfad og en check på 20.000 kr. 

 

Thor Qualmann
Presseansvarlig