Marco Sørensen, som i sidste uge blev kåret til Dansk Bilsportskører 2012 ved Dansk Motorsports Award, rykker ny tættere på Formel 1. Udnævnelsen som Lotus Formel 1 Juniorkører betyder, at Marco kommer til at opholde sig meget hos Lotus’s Formel 1 hovedkvarter i England. Her vil han modtage den ypperste træning fra eksperter, som vil forberede ham på en eventuelt kommende debut i Formel 1.

Marco siger: "Det er knap nok gået op for mig, at jeg nu er nået så langt. At Lotus Formel 1 team har taget mig ind som Juniorkører betyder, at de regner med mig som fremtidens mand. Jeg har fået at vide, at det nu udelukkende afhænger af mig selv og mine resultater. Meningen er dog at jeg skal tage et år mere i World Series 3.5 hos Lotus F1 Junior teamet, og så må vi se hvad at der sker i løbet af året.

Marco Sørensen har tidligere været en del af et Formel 1 Junior program, da han i 2009 blev udnævnt til Renault Formel 1 Junior. Men da Renault som bekendt trak sig ud af F1 i 2009, måtte Marco se sig om efter en anden arbejdsgiver. Nogle hårde år fulgte i kølvandet på denne episode, men det hårde slid har siden givet pote. Marco’s karriere kører nu igen på fuld skrue og foråret kommer til at gå med hård fysisk træning og test af bilen på forskellige baner i Europa.

Det første løb i World Series 3.5, sammen med Lotus F1 Junior teamet, køres i begyndelsen af april på Formel 1 banen Monza i Italien

 

Thor Qualmann
Marcoracing.dk