Danskeren, der igen i år kører for det Tjekkisk-ejede Charouz-Lotus team, blev i februar offentliggjort som Lotus Formel 1 Juniorkører. Marco fortæller: "Det har været en lidt anderledes vinter end ellers, i og med, at jeg er blevet tættere knyttet Lotus Formel 1 hovedsædet i England, og især har jeg fået optimeret mine fysiske træningsforhold. Derudover har jeg gennemgået længerevarende kørertræning i deres Formel 1 simulator, hvilket har været en super spændende oplevelse"

Marco Sørensen opnåede sidste år adskillige podieplaceringer i løbet af sæsonen. Med en sejr på Spa lå danskeren godt i pointstillingen, men tekniske uheld forhindrede Formel talentet i at gennemføre op til flere løb resten af sæsonen. Han måtte derfor se sig tilfreds med en endelig placering som nummer 6 i det prestigefyldte mesterskab. "Sidste år var en lærerig sæsonen og der er mange ting vi har taget med os videre. Mandskabet omkring bilen er top tunet igen i år og jeg er sikker på at vi kan se frem til en god sæson" siger Marco.

Trods flere løb hvor Marco måtte udgå, er teamet glade for danskerens indsats i 2012. I år er forventningerne højere og målet står klart for sæsonen; at vinde mesterskabet.

"Vi er glade for at have Marco med igen i år, vi håber på mindre tekniske defekter, og vi er ikke i tvivl om Marcos evne til at vinde mesterskabet" fortæller team chef, Bob Vavrik.

Den kommende weekend køres første løb køres på den legendariske Formel 1 bane, Monza. Den italienske bane byder på langsider hvor kørerne når over 300 km/t før de rammer nedbremsningerne til de hårde bus stop chikaner.

"Jeg ser meget frem til at køre på Monza. Jeg har aldrig før kørt på banen, men er ikke i tvivl om at vi kommer til at se gode kampe med intense udbremsninger." siger Marco.

Løbene køres lørdag, søndag og kan følges direkte på Eurosport.

 

Thor Qualmann
Presseansvarlig