Foto: Stabil kørsel sikrede Marco andenpladsen ved Monaco GP

Marco Sørensen skriver motorsportshistorie i Monaco 

For kun anden gang nogen side i Dansk motorsports historie stod der en dansker på podiet i forbindelse med Monaco’s Grand prix. LOTUS Formel 1 juniorkører Marco Sørensen kørte sin LOTUS World Series racer ind på en sikker anden plads, og kunne dermed bestige podiets næsthøjeste trin. 

Løbet med vundet af den Schweizske kører Nico Müller, som i lørdagens kvalifikation besejrede Marco med kun en hundrededel af et sekund.

Med andenpladsen melder den unge Dansker sig igen ind i mesterskabet, efter han i de to foregående afdelinger har været ramt af uheld.

Marco udtaler, ”at han fik en fin start på løbet og hurtigt fik opbygget et lille hul til de nærmeste forfølgere. Herefter var det kun et spørgsmål om at forsøge at lægge pres på Nico Müller. Det var ingen grund til at tage chancer, da jeg har brug for point i mesterskabet. Så derfor holdt jeg den nødvendige afstand, så at jeg kunne slå til hvis muligt. Men andenpladsen er også fantastisk. At være på podiet her i Monaco er stort, og giver en masse god omtale”, slutter han.

Næste løb køres allerede i den kommende weekend på Formel 1 banen Spa Francorchamps i Belgien.

 

Ruben Sørensen